}

woensdag 15 februari 2012

Salade met walnoten, geitenkaas en gekarameliseerde peer


Dit is één van mijn lievelingssalades. Niet veel mensen houden van geitenkaas, maar in deze salade is het zo neutraal dat je het niet proeft als een onderdeel, meer als een geheel van allerlei heerlijkheden! let er wel op dat je milde geitenkaas koopt anders is de salade uit balans.

Ingrediënten;
Als bijgerecht voor 4 personen of als voorgerecht voor 2 personen;
100 g rucola sla melange of eikenbladsla
50 g geitenkaas
1 peer
1 appel
50 g suiker
klontje boter
1 el mayonaise
2 el walnoot olie
1 el citroensap
1 el honing
1 el pijnboompitten
8 walnoten

Bereiding:
1. Maak de dressing; meng mayonaise, walnoot olie, citroensap en honing in een bakje. Breng op smaak met peper en zout.
2. Bereid de salade voor. Schil de peer en snij in reepjes, schil de appel en snij in kleine stukjes. Hak de walnoten wat fijner, niet helemaal tot korreltjes maar tot kleine stukjes.
3. Zet een pan op het vuur met de suiker erin. Schud een klein beetje met de pan (niet roeren!) tot de suiker karameliseert. Voeg vervolgens een klontje boter en roer de reepjes peer erdoor. Als er om de peer een laagje karamel zit kan je de peer uit de pan halen, laat even afkoelen.
4. Maak de salade op. Meng de dressing met de sla melange en leg het op 2 bordjes. Leg daarover de gekarameliseerde peer en laat de pijnboompitten, walnoten, appel en geitenkaas er losjes opvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten