Ingrediënten;
400
g kikkererwten (uit blik)
3
el griekse yoghurt
3
teentjes knoflook
2-3
eetlepels tajin* (tahini, tahina)
½
citroen
5
blaadjes munt
Extra benodigdheden;
keukenmachine
bereiding;
Giet
de kikkererwten af en spoel ze goed af met water. Doe de kikkererwten in de
keukenmachine en voeg de yoghurt toe. Roer vervolgens in de tajin, omdat de
olie van de sesamzaadjes naar boven komt als het lang stil staat. Voeg
vervolgens de tajin samen met het sap van een halve citroen toe. Pers 3
teentjes knoflook uit, hak de munt fijn en voeg dit toe. Mix alles door elkaar
voor ongeveer 2 minuten. Kijk hoe het eruitziet, het hoort de dikte te hebben
van mosterd. Als het te dik is kan je nog één of twee eetlepels water toe
voegen. Voeg naar smaak peper en zout toe en mix het nog even door elkaar.
Serveer
hummus in een ondiepe schaal, sprenkel er olijfolie en citroensap over en nog
wat peper en zout.
*tajin
Tajin
is een sesampasta die je bij de Turkse of Marokkaanse winkel koopt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten