}

vrijdag 24 februari 2012

Hummus





Ingrediënten;
400 g kikkererwten (uit blik)
3 el griekse yoghurt
3 teentjes knoflook
2-3 eetlepels tajin* (tahini, tahina)
½ citroen
5 blaadjes munt

Extra benodigdheden;
keukenmachine

bereiding;
Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af met water. Doe de kikkererwten in de keukenmachine en voeg de yoghurt toe. Roer vervolgens in de tajin, omdat de olie van de sesamzaadjes naar boven komt als het lang stil staat. Voeg vervolgens de tajin samen met het sap van een halve citroen toe. Pers 3 teentjes knoflook uit, hak de munt fijn en voeg dit toe. Mix alles door elkaar voor ongeveer 2 minuten. Kijk hoe het eruitziet, het hoort de dikte te hebben van mosterd. Als het te dik is kan je nog één of twee eetlepels water toe voegen. Voeg naar smaak peper en zout toe en mix het nog even door elkaar.

Serveer hummus in een ondiepe schaal, sprenkel er olijfolie en citroensap over en nog wat peper en zout.


*tajin
Tajin is een sesampasta die je bij de Turkse of Marokkaanse winkel koopt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten