}

dinsdag 28 februari 2012

Albondigas



Albondigas betekent letterlijk gehaktballetjes. Geserveerd met een heerlijke tomaten saus is dit een gegarandeerd succes voor een tapasavond!  Albondigas zijn het lekkerste van lamsgehakt maar kunnen eventueel ook met goed rundergehakt gemaakt worden. Ik prefereer lam omdat dat veel malser en zachter van smaak is.

Ingrediënten
600 g lamsgehakt
2 sneetjes oud witbrood zonder korst
1 ui
1 tl nootmuskaat [vers]
2 teentjes geperste knoflook
1 rode peper, met of zonder zaadjes
3el platte peterselie
2 el verse koriander
2 eieren
3 el witte droge wijn

Saus
½ wortel in blokjes/geraspt
½ rode paprika in blokjes
½ ui, gesnipperd
1 dl kippenbouillon
250 gr gepelde tomaten in blokjes uit blik
1 dl droge witte wijn
1 laurierblaadje
1 tl chilipoeder
Peper en zout

Bereiding
1. Besprenkel de sneetjes witbrood met wijn. Meng het gehakt samen met de halve gehakte rauwe ui, ei, nootmuskaat, peterselie, koriander, zout, peper en knoflook. Verwijder desgewenst de zaadjes van de peper, hak de peper fijn en voeg het bij het gehakt toe. 
2. Draai van het gehakt +- 20 balletjes gehakt, afhankelijk van hoe groot je ze wilt hebben. Verhit olie in een grote pan, bak de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg de andere helft van de ui toe, de paprika en wortel en fruit het even aan tot het glazig is. 
3. Voeg vervolgens de “natte” ingrediënten [bouillon, tomaten, wijn] toe,  chilipoeder en het laurierblaadje. Stoof de albondigas vervolgens nog voor een half uurtje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten