Albondigas
betekent letterlijk gehaktballetjes. Geserveerd met een heerlijke tomaten saus
is dit een gegarandeerd succes voor een tapasavond! Albondigas zijn het lekkerste van lamsgehakt
maar kunnen eventueel ook met goed rundergehakt gemaakt worden. Ik prefereer
lam omdat dat veel malser en zachter van smaak is.
Ingrediënten
2 sneetjes oud witbrood zonder korst
1 ui
1
tl nootmuskaat [vers]
2
teentjes geperste knoflook
1
rode peper, met of zonder zaadjes
3el
platte peterselie
2 el verse koriander
2 el verse koriander
2
eieren
3
el witte droge wijn
Saus
½ wortel in blokjes/geraspt
½ rode paprika in blokjes
½ ui, gesnipperd
1 dl kippenbouillon
250 gr gepelde tomaten in blokjes uit blik
1 dl droge witte wijn
1 laurierblaadje
1 tl chilipoeder
Peper en zout
½ wortel in blokjes/geraspt
½ rode paprika in blokjes
½ ui, gesnipperd
1 dl kippenbouillon
250 gr gepelde tomaten in blokjes uit blik
1 dl droge witte wijn
1 laurierblaadje
1 tl chilipoeder
Peper en zout
Bereiding
1. Besprenkel
de sneetjes witbrood met wijn. Meng het gehakt samen met de halve gehakte rauwe
ui, ei, nootmuskaat, peterselie, koriander, zout, peper en knoflook. Verwijder
desgewenst de zaadjes van de peper, hak de peper fijn en voeg het bij het
gehakt toe.
2. Draai van het gehakt +- 20 balletjes gehakt, afhankelijk van hoe
groot je ze wilt hebben. Verhit olie in een grote pan, bak de gehaktballetjes
in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg de andere helft van de ui toe, de paprika en
wortel en fruit het even aan tot het glazig is.
3. Voeg vervolgens de “natte” ingrediënten [bouillon, tomaten, wijn] toe, chilipoeder en het
laurierblaadje. Stoof de albondigas vervolgens nog voor een half uurtje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten