}

vrijdag 24 februari 2012

Gegrilde lamskoteletjes

Dit is wel één van mijn lievelingsgerechten. Lamsvlees is zo veelzijdig, het heeft van nature al een heerlijke smaak maar als je dit nog eens benadrukt is het onweerstaanbaar. Ik raad je aan je lamsvlees bij de islamitische slager te kopen. Ik heb voor 6 lamskotelletjes 8,50 betaald. Bij de gewone keurslager zou dit zeker 35 euro zijn geweest. Ik eet dit gerecht met couscous; couscous met een gehakte rode peper, citroensap en verse koriander en peterselie, hummus, turks brood en salade.

Ingrediënten;
circa 2 lamskoteletjes p.p.
Marinade;
2 el verse bladpeterselie
1 el verse koriander
1 el verse munt
1 el verse tijm
1 el verse rozemarijn
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
3 el olijfolie

Bereiding;
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine, als je alles zelf wil hakken kan dat natuurlijk ook. Meng het vervolgens met de lamskoteletjes en laat ze minimaal 1 uur in de koelkast marineren, de dag van te voren is natuurlijk nog beter om ze te marineren. Voor dat je ze gaat grillen, moeten ze op kamertemperatuur zijn dus +- een half uur van te voren uit de koeling halen! Grill de lamskoteletjes circa 2 minuten per kant en laat ze dan even rusten. Ze zijn nu rosé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten