}

dinsdag 21 februari 2012

Lovely chocolate cake


Niet om arrogant te doen, maar dit is de lekkerste chocolade taart die ik ooit heb gegeten. Op vakantie in Israël had ik voor het eerst koshere chocolade taart gegeten en sinds dien ben ik verkocht. In mijn leven heb k namelijk al zeker 50 chocoladetaart recepten uit geprobeerd maar nooit had ik een perfect recept, de taart was te droog, te zoet, te bitter etcetera. Het verschil met deze chocolade taart is dat je geen boter gebruikt, maar olie. Probeer 'm is uit, hij is heeerlijk!!

Ingrediënten;
300 ml kokend water
80 g cacaopoeder
250 g bloem
250 g suiker
1 el zout
2 zakjes bakpoeder
1 el vanille aroma
350 ml karnemelk
125 ml zonnebloemolie
3 eieren
 Chocoladecrème;
250 g pure chocolade
300 g boter
150 g poedersuiker
100 g crème fraîche
3 el cacaopoeder
extra; 100 g pure chocolade voor garnering

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden, Vet 2 bakvormen in met boter en bekleed de onderkant met bakpapier. Meng het cacaopoeder met het kokende water en laat wat afkoelen.
2. Meng in een kom de droge ingrediënten met elkaar [bloem, suiker, zout, bakpoeder]. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe [vanille, karnemelk, olie, eieren] en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens het afgekoelde cacao water mengsel toe en mix alles even kort door elkaar.
3. Stort het mengsel in de 2 cakevormen en zet het voor 50 minuten in de oven. Verwijder de vorm rand en laat afkoelen.
4. Meng in een (staande) mixer de boter met de poedersuiker totdat het zacht en luchtig is, dit duurt 7 minuten. De boter moet niet meer boterig smaken maar als een luchtige crème. Smelt de chocolade en voeg toe samen met de crème fraîche en de cacao. Meng het mengsel nog voor 3 minuten.
5. Neem een taart en besmeer met de crème, leg de andere taart er boven op en besmeer ook met de crème, vergeet de randen niet! vervolgens kan je nog de extra chocolade raspen en er overheen strooien.

Tip; Als je geen zin hebt in al het gedoe met de crème smeren en je je keuken netjes wil houden, kan je ook het beslag in 1 taartvorm doen en gewoon zo serveren zonder extra poespas!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten