}

dinsdag 21 februari 2012

Geroosterde pompoensoep


Toen ik een programma zag waarin Donna Hay pompoensoep maakte, wilde ik het ook zelf heel graag is proberen. Ik had wel is "gewone" pompoensoep gemaakt maar dat vond ik niet zo lekker. Deze geroosterde versie is echter heerlijk! lekker zoet, goed van smaak, goed van textuur, echt perfect.

Ingrediënten voor 4 personen;
1 boternoot pompoen van 1 kilo
500 ml kippenbouillon
125 ml kookroom
1 ui
1 teen knoflook
1 el komijnpoeder
1 el citroensap
1 el honing
1 tl cayenne peper [optioneel]
1 el crème fraîche

Bereiding;
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in de lengte door midden en haal de zaadjes er uit. Leg de pompoen met de opengesneden kant naar boven in een ovenschaal, doe hetzelfde voor de ui. Pel de teentjes knoflook en leg ze erbij. Sprenkel wat olijfolie en zout over de pompoen en ui. Rooster de pompoen voor ongeveer 45 minuten in de oven.
2. Laat de pompoen iets afkoelen tot je 'm kan aanraken. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en de ui in de keukenmachine samen met de knoflook. Hak de pompoen fijn in de keukenmachine. Schep het mengsel over in een pan en verwarm dit met de bouillon en de kookroom.
3. Voeg vervolgens naar smaak komijn, citroen, honing en peper toe. Serveer met brood en een eetlepel crème fraîche
3. Voeg vervolgens na smaak






Geen opmerkingen:

Een reactie posten