maandag 13 februari 2012
Pasta met serranoham en mascarpone
Deze heerlijke pasta is een van mijn voorraadkast gerechten. Pasta heb ik ten alle tijde in huis, en als je geen serranoham in je koelkast hebt, kun je het ook vervangen voor prosciutto of eventueel voor ontbijtspek (wel een stuk minder lekker natuurlijk!)
Ingrediënten per portie:
75 g tagliatelle
2 plakjes serranoham
1 el mascarpone
1 el kookroom
1 el kookvocht
peper en zout
1 teentje knoflook
2 el geraspte parmenzaanse kaas
1 el pijnboompitten
8 blaadjes basilicum
Bereidingswijze:
1. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met zout in ongeveer 6 minuten al dente.
2. Maak ondertussen het sausje. Rooster de pijnboompitten in een pan en bak de serranoham tot bruin en knapperig. Meng de mascarpone, kookroom een eetlepel van het kookvocht van de pasta, de parmenzaanse kaas en de helft van de geroosterde pijnboompitten in een kom. Snij de helft van de basilicum blaadjes en een plakje serranoham klein meng dit met het mascarpone mengsel. Voeg tenslotte een geperst teentje knoflook en wat peper en zout toe.
3. Giet de pasta af en en meng het in dezelfde pan met het mascarpone sausje. Serveer het op een bord en garneer het met de pijnboompitjes, wat parmenzaanse kaas, basilicum blaadjes en het plakje serranoham.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ziet er erg lekker uit :)
BeantwoordenVerwijderen