}

zondag 4 maart 2012

Pangasiusfilet met dille room-saus


Dit recept is ontstaan uit een geen zin hebben om boodschappen te doen. Pangasiusfilets had ik al een tijdje in de vriezer en de ingrediënten voor de saus heb ik bijna altijd in huis. Ik heb er een Bulgursalade bij gegeten, erg lekker. Ook goed te combineren met rijst of aardappeltjes natuurlijk.

Ingrediënten
1 pangasiusfilet per persoon
gedroogde dille
peper en zout
dille room saus voor 4 personen
100 g crème fraîche
60 ml slagroom
80 ml witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
2 el citroensap

Bereiding
1. Ontdooi de pangasiusfilets en smeer in met 2 tl gedroogde dille per filet en peper en zout.
2. Hak de ui samen met de knoflook in de keukenmachine fijn. Zet op het vuur en laat zacht [niet bruin!] worden. Blus vervolgens af met witte wijn en laat 3 minuten inkoken. Voeg vervolgens het citroensap en de slagroom toe en laat zachtjes pruttelen. Na 5 minuten voeg je de crème fraîche toe en laat je het weer 4 minuutjes pruttelen. Haal de saus van het vuur, laat even fijner hakken in de keukenmachine zodat het vloeibaarder wordt. Druk de saus vervolgens door een fijne zeef zodat de ui in de zeef blijft liggen en je een mooie gladde saus krijgt.
3. Bak de pangasiusfilets in  8 minuten met een beetje boter gaar.

1 opmerking:

  1. dat ziet er goed uit! zeker een keer proberen. thanks!

    x Cate Adriana B.
    __

    [5PREVIEW T-shirt giveaway till march 28th]

    BeantwoordenVerwijderen